tiistai 16. syyskuuta 2014

Terveiset!
"Aktiivinen ja aikaansaava Taiteilijaryhmä Bahtalo on tuottanut meille Pirkkalassa esillä olevan näyttelyn ja sitä kautta uusia mielenkiintoisia visuaalisia kokemuksia. Näyttelyn tavoitteena on tehdä merkitykselliseksi taiteen eheyttävä voima. 


Ihmisiä arjessa tuo esiin muistoja ja merkityksiä sekä nostaa esiin yksilön erilaisuuden ja ainutlaatuisuuden. Ihmisiä arjessa kertoo myös tasa-arvosta, lähimmäisenrakkaudesta, toivosta ja yksinkertaisista onnen hetkistä.


Nämä samat elementit koskettavat perheitä tilanteessa, jossa yksi perheenjäsen on sairastunut. Ihmiset elävät arjessa sairastuneen läheisensä rinnalla kulkien omaa matkaansa omaisena. Omaisen matka sisältää erilaisia vaiheita aina kriisitilanteesta tapahtuneen työstämisvaiheeseen ja sitä kautta uudelleensuuntautumisen vaiheeseen. 
Tällä matkalla suuntaviittoina ja eväinä ovat tämän näyttelyn teemat: yksilön ainutlaatuisuus, lähimmäisenrakkaus, toivo ja arjen onnen hetket. Jokaisen omaisen kokemus ja tarina on ainutlaatuinen. Lähimmäisenrakkaus on huolenpidon ydin. Ilman toivoa omaiset eivät jaksa eteenpäin sairastuneen läheisensä kanssa sillä toivo antaa voimia ja merkityksen huolenpidolle. 


Omaiset mainitsevat usein saavansa voimia arjen pienistä onnen hetkistä. Arjen onnen hetkiä voi löytää Bahtalon näyttelystä. Taide ja luovuus eheyttävät.

Näyttelyn avulla myös pyritään saamaan näkyvyyttä mielenterveystyölle ja perheiden tukemiselle. Näistäkin sairauksista voidaan puhua kuten muista sairauksista. On muistettava, että hyvä mielenterveys koskee meitä jokaista.


Omaiset mielenterveystyön tukena Tampere ry toimii lähellä ihmisten arkea. Taiteen keinot ovat yksi merkittävä tapa tukea perheitä, joissa on sairautta. Yhdistys kiittää Bahtaloa yhteistyöstä ja toivoo, että se jatkuu tulevaisuudessa!"


   
                                                   - Silja Lampinen,  Omaiset Mielenterveystyön tukena Tampere ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti